Power BI End-To-End Features

Mocht je de indruk hebben dat Power BI een simpel dashboard tooltje is, dan moet ik je teleurstellen. In dit diagram worden alle features en gerelateerde services van Power BI getoond. Wees gerust: je hoeft ze niet allemaal te gebruiken.

blank

Bron: https://www.coatesdatastrategies.com/diagrams

Microsoft Stack

Het diagram laat goed zien hoe ‘data’ verweven is in alle diensten en services die Microsoft aanbiedt. Tegelijk laat dit zien hoe Power BI zich verhoudt tot andere BI-tools zoals Qlik en Tableau. Doordat Power BI een geïntegreerd onderdeel is van de hele Microsoft stack, geeft dat veel meer mogelijkheden. En dat zal in de toekomst alleen maar verder toenemen.

Power BI

De eerste stap met Power BI is simpel te maken, in no-time heb je de data uit een Excelsheet in een dashboard staan. Veel mensen hebben echter moeite met de volgende stap. Hoe koppel je met je eigen data, hoe zorg je voor een consistent datamodel dat niet bij de eerste wijziging omvalt, hoe deel je je dashboards met andere mensen (ook buiten je organisatie), wat regel je offline en wat zet je in de cloud? Voor het antwoord op deze vragen is het wel nodig om inzicht te hebben in alle end-to-end features die Microsoft biedt. Zodat je alleen die features hoeft te gebruiken die voor je eigen situatie relevant zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *