Cashflow Prognose in Power BI

Dit keer introduceren we een hele gave Power BI template: de template Cashflow Prognose voor Exact Online, AFAS en Twinfield!

blank

 

De inhoud van de template is gebaseerd op de actuele debiteuren, crediteuren, verkooporders en inkooporders uit Exact Online, AFAS of Twinfield. Dit wordt aangevuld met de begrote verkopen, inkopen en kosten vanuit het financiële pakket of vanuit een Excel invulsheet. Via deze Excel invulsheet voeg je ook de begrote balansposten toe, zoals investeringen, belastingen en aflossingen. En natuurlijk berekent de template zelf de verwachte BTW-afdracht op basis van de input. Enkelvoudig of geconsolideerd voor meerdere bedrijven.

Bij elkaar leiden al deze inkomsten en uitgaven tot een verwacht wekelijks cash-saldo, gepresenteerd in één duidelijk overzicht. Hoe donkerder de kleur, hoe meer zekerheid dat de cashflow in die week gaat plaatsvinden. En vanuit elk onderdeel van de grafiek kun je doorklikken naar de onderliggende details. Geen black-box, maar inzicht in de opbouw van alle posten.

Meer weten? Bekijk de template in onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *