Davista, van data naar dashboards!

Welkom, leuk dat je deze eerste blog van Davista leest!

Wat is Davista?

Veel bedrijven beschikken wel over een berg data, maar doen er in de praktijk weinig of niets mee. Dat is jammer, want als je de data in beeld brengt dan leer je daarmee veel over je bedrijf. En dat geeft mogelijkheden om prestaties te verbeteren. Mogelijkheden om data te gebruiken als stuurmiddel van je onderneming. Business intelligence en datavisualisatie kunnen enorm helpen om richting te bepalen, om koers te houden en zo het gewenste doel te bereiken.

Waarom Davista?

De naam Davista is een mix van het woord ‘datavisualisatie’. blankData zit nu vaak verstopt in systemen en databases, dat maken we weer inzichtelijk. Door middel van actiegerichte dashboards met grafieken en KPI’s maken we de data visueel, zodat je realtime kunt zien hoe je ervoor staat en waar je moet bijsturen. Het woord ‘vista’ betekent uitzichtpunt of vergezicht, vanaf een hooggelegen punt de omgeving overzien. Dat overzicht willen we je graag geven. In een stad zie je vanuit verschillende uitkijkpunten telkens weer andere details van dezelfde stad. Zo laten we je vanuit verschillende invalshoeken naar je eigen data kijken, zodat je telkens weer andere dingen leert over je eigen onderneming.

Daarom Davista!

We zien hoeveel data er in systemen zit, maar we zien ook hoe weinig informatie er nog uit gehaald wordt. Daar willen we graag verandering in brengen! Ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector en de IT-sector komen daarbij goed van pas. Uit eigen ervaring weten we hoe belangrijk het is om te kunnen sturen op basis van actueel inzicht. Met de komst van ‘self-service BI-tools’ liggen de mogelijkheden hiervoor binnen handbereik en ook nog voor een redelijke prijs.

Binnenkort starten we een serie met blogs waarin we je meer laten zien over de inzichten die je kunt halen uit data. Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn, Youtube en Twitter om niets te missen!

Nieuwsgierig? Hier is alvast een klein tipje van de sluier… Tot gauw!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *