De BI-trends voor 2020

Een nieuw jaar is begonnen, we wensen je een gezond en succesvol 2020!

Wat kunnen we dit jaar verwachten op gebied van Business Intelligence? In de BI Survey worden de trends uiteengezet en vergeleken met de afgelopen jaren.

blank

 

Self-service BI

Hoog in de trendlijst staat ‘self-service BI’. Voorheen was self-service BI steevast een stijgende trend, dit jaar zien we een verschuiving van self-service BI naar datakwaliteit. Steeds meer bedrijven hebben tools als Power BI omarmt om data inzichtelijk te maken. Het laagdrempelige karakter van BI-tools zorgt ervoor dat BI niet meer alleen is weggelegd voor techneuten. Een goede ontwikkeling, zo lang we de datakwaliteit niet uit het oog verliezen.

Datakwaliteit

Opvallend is dat de nieuwe trends zich meer focussen op ‘data governance’ en ‘data quality management’. Nu steeds meer mensen zelf aan de slag gaan met data en dashboards, komt ook het belang van datakwaliteit naar boven. Business Intelligence is echt meer dan het importeren van een Excelsheet of het koppelen van een database. Voor een betrouwbaar dashboard heb je een goed doordacht datamodel nodig. Foute data leidt onherroepelijk tot foutieve inzichten. Verdiep je in de basisprincipes van BI en datamodellering, laat je bijpraten over de do’s en dont’s van Power BI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *