Terugblik 2019, top 5 blog items

Het jaar 2019 is weer bijna voorbij. Tijd om de balans op te maken over het afgelopen jaar. Met Davista hebben we weer veel nieuwe en bestaande klanten geholpen om inzicht te krijgen in data. Voor al deze klanten geldt dat ze stuurinformatie nodig hadden. Informatie over de operationele gang van zaken en informatie over waar ze als bedrijf staan in het realiseren van hun doelen. Erg gaaf om als Power BI consultant daar een bijdrage aan te mogen leveren!

Verder heeft Davista zelf ook een mooie groei doorgemaakt. Naast de implementatie van Power BI en het creëren van dashboards, zijn we afgelopen jaar gestart met PowerBIConnector.nl. Een online koppelingsplatform waar je eenvoudig externe pakketten kunt koppelen met Power BI. Mooi om ook op die manier bij te kunnen dragen in het ontsluiten van data, met als doel het verkrijgen van inzicht in de onderneming.

In deze tijd van ‘lijstjes’ geven we hieronder een overzicht van de 5 meestgelezen blog items van 2019.

 

blankNr. 5: De accountant als data-analist?

Op nummer 5 een item over de rol van de accountant in de wereld van data-analyse. Welke rol is er weggelegd voor de accountant en waarom is de rol van data-analist iets wat goed bij een accountant past.

Zie https://www.davista.nl/de-accountant-als-data-analist/

 

blankNr. 4: Gegevensherkomst in Power BI

Op nummer 4 een item over een nieuwe functionaliteit in Power BI, namelijk de gegevensherkomst weergave, of in het Engels de data lineage view. Met de lineage view kun je precies zien welke data in de dashboards gebruikt wordt en waar de data vandaan komt.

Zie https://www.davista.nl/gegevensherkomst-in-power-bi/

 

blankNr. 3: PowerBIConnector.nl maakt importeren gemakkelijk

Op nummer 3 de officiële lancering van PowerBIConnector.nl. Hiervoor leverden we al koppelingen, maar vanaf september 2019 is dit samengebracht onder het label PowerBIConnector.nl. Op dit moment zijn er koppelingen met Exact Online, King en AccountView. Binnenkort komen daar de koppelingen met Twinfield en Unit4 Multivers bij.

Zie https://www.davista.nl/powerbiconnector-nl-maakt-importeren-gemakkelijk/

 

blankNr. 2: Data in beeld brengen

Op nummer 2 een leuke blog over het letterlijk in beeld te brengen van data. In dit voorbeeld van een hotel lieten we je zien hoe je de omzet en de bezetting per hotelkamer in beeld kunt brengen. De gegevens worden zichtbaar gemaakt in de plattegrond van het hotel, zodat je een heatmap krijgt per hotelkamer.

Zie https://www.davista.nl/data-in-beeld-brengen/

 

blankNr. 1: Taken automatiseren met Flow

De nummer 1 is een blog over Flow (inmiddels heet dat Power Automate). Een item over hoe je repeterende taken kunt automatiseren, zonder te hoeven programmeren. De uitkomst lieten we zien in een Power BI rapport. Wellicht een aanleiding om in 2020 niet alleen te focussen op Power BI, maar op het volledige Power Platform? We houden je op de hoogte!

Zie https://www.davista.nl/taken-automatiseren-met-flow/ 

 

Goede feestdagen gewenst!

May the miracle of Christmas fill your heart with joy!

blank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *