Gegevensherkomst in Power BI

Vorige week heeft Power BI een handige nieuwe mogelijkheid in preview vrijgegeven. Namelijk de lineage view, of in het Nederlands de gegevensherkomstweergave. In de online Power BI Service kun je nu in de datasets zien uit welke bronnen de data afkomstig is. 

Eén van de mooie toepassingen van Power BI is dat je de data uit meerdere bronnen kunt samenvoegen in 1 dashboard. Maar wanneer je het dashboard hebt gepubliceerd op powerbi.com, dan is het lastig om te zien waar de gegevens vandaan komen. Met de nieuwe lineage view kun je precies zien welke data in de dashboards gebruikt wordt en waar de data vandaan komt.

Ga naar de werkruimte (workspace) en klik rechtsbovenin op lijstweergave (listview) en kies de optie gegevensherkomstweergave (lineage view). Je krijgt dat het onderstaande schema te zien.

blank

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee je in korte tijd een helder inzicht krijgt in je data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven je een dashboard met daarin de informatie die relevant is en aanzet tot actie. 

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor jouw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *