Wat kost Power BI?

Regelmatig krijg ik de vraag wat nodig is om met Power BI aan de slag te gaan. En wat de kosten zijn van Power BI. Je kunt gratis aan de slag met Power BI, maar het heeft zeker voordelen om een licentie aan te schaffen. Hieronder leg ik de verschillende licenties uit.

blank

Power BI Free

Je kunt beginnen met het downloaden van Power BI Desktop en het aanmaken van een gratis Power BI account. Hiermee kun je vrijwel alle mogelijkheden van Power BI proberen. Je leest gegevens in vanuit diverse bronnen in Power BI Desktop en je maakt daar je eigen dashboards mee. Uiteraard is het wel handig om enige kennis op te doen van hoe Power BI werkt en hoe je een datamodel opzet. Ook kun je het dashboard online zetten in een eigen werkruimte in de online Power BI Service. Voldoende mogelijkheden om vrijblijvend kennis te maken met Power BI.

Power BI Pro

Wanneer je een dashboard wilt delen met anderen, of als je samen aan een dashboard wilt werken, dan heb een Power BI Pro licentie nodig. Zowel jij die het dashboard deelt als degene met wie je het dashboard deelt. De prijs van een Pro licentie is € 8,40 per gebruiker per maand. Je kunt eerst een 60 dagen gratis trial versie uitproberen van de Pro licentie. In de uitgebreidere Office365 licenties (vanaf E5) is een Power BI Pro licentie inbegrepen. Een Pro licentie heeft meer voordelen, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van een emailabonnement (automatisch een mail ontvangen als het dashboard wijzigt) of het aansturen van Power BI via de REST API. Met een Power BI Pro licentie krijg je 10Gb opslagruimte voor al je datamodellen en dashboards.

Power BI Premium

Wanneer je Power BI Pro ontgroeit, kun je de overstap maken naar Power BI Premium. Daarvoor krijg je een onbeperkt aantal gebruikers, meer data opslag, meer dan 8 keer per dag verversen en je eigen dedicated Power BI capaciteit. Ook kun je je eigen Power BI Report Server lokaal draaien, zodat je de gegevens niet in de cloud hoeft te plaatsen. Hier hangt wel een prijskaartje aan, namelijk € 4.200 per maand. Voor het MKB zal dit daarom niet snel aan de orde zijn. Mocht je alleen over de 10Gb opslagruimte gaan, dan zijn er binnen Azure nog wel andere mogelijkheden om niet meteen de overstap naar Premium te hoeven maken.

Power BI Embedded

Daarnaast is er nog de Power BI Embedded variant. Dit kun je gebruiken om een Power BI dashboard embedded op te nemen in je eigen webapplicatie. Je betaalt dan niet meer per gebruiker, maar per render. Een render is een actie die door een gebruiker wordt uitgevoerd in het dashboard. Power BI Embedded configureer je via de Azure Portal.

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee je in korte tijd een helder inzicht krijgt in je data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven je een dashboard met daarin de informatie die relevant is en aanzet tot actie. 

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor jouw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *