Data in beeld brengen

In de vorige blog schreven we over de kracht van het visualiseren van je data. In dat voorbeeld lieten we een landkaart met alle postcode gebieden zien. Je kunt echter ook de data in beeld brengen op de plattegrond van je eigen bedrijf.

Data op de plattegrond

In dit voorbeeld van een hotel laten we je zien hoe je de omzet en de bezetting per hotelkamer in beeld kunt brengen. De gegevens worden zichtbaar gemaakt in de plattegrond van het hotel, zodat je een heatmap krijgt per hotelkamer.

Klik op het pijltje blank rechts onderin om het dashboard op volledig scherm te tonen.

Andere sectoren

Dit principe is natuurlijk ook toe te passen in andere sectoren. Denk bijvoorbeeld aan een winkel met producten in verschillende schappen. Of een warehouse met verschillende opslaglocaties. Of een productiehal met verschillende machines.

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee u in korte tijd een helder inzicht krijgt in uw data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven u een dashboard met daarin de informatie die relevant is en aanzet tot actie. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor uw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *