Next step: data delen

Dit is één van de redenen waarom ik zo enthousiast ben over Power BI. Vandaag heeft Microsoft de ‘shared and certified datasets’ aangekondigd. Straks levert Power BI niet alleen de tool, maar ook de content.

Power BI Platform

Eigenlijk is Power BI niet een ’tool’, maar een set aan diensten op gebied van data-analyse en data-visualisatie. Het meest bekend is Power BI Desktop, daarmee lees je de data in en maak je je dashboards. Maar Power BI is meer dan alleen Desktop. In de online Power BI Service deel je je dashboards met anderen, met de mobiele apps heb je toegang op tablet of smartphone, met de Data Gateway integreer je je offline data, met Dataflows creëer je je online datasets. En dat is ook nog eens uit te breiden met je eigen custom connectors en custom visuals.

Shared and certified datasets

Nu gaat Microsoft nog een stap verder. Binnenkort kun je ook kant-en-klare datasets koppelen. Je hoeft dan niet meer zelf je data in te lezen, maar je gebruikt de dataset die door een ander beschikbaar is gesteld. Vervolgens kun je daar zelf je eigen dashboard op maken. Dit is een grote stap voorwaarts, want het maakt het nog gemakkelijker om je eigen inzichten te creëren. En de kwaliteit wordt verhoogd door een ‘single source of truth’.

blank

In de eerste versie kunnen de datasets alleen binnen je eigen organisatie gemaakt en gedeeld worden. Hoewel Microsoft het niet heeft aangekondigd, verwacht ik dat het op termijn ook mogelijk zal worden om een publieke dataset te gebruiken via appsource.

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee u in korte tijd een helder inzicht krijgt in uw data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven u een dashboard met daarin de informatie die relevant is en aanzet tot actie. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor uw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *