Temperatuur op de kaart

Met de huidige zomerse temperaturen en de vakantieperiode in aantocht is het goed om te weten waar je moet zijn in Nederland voor lekker weer. Gelukkig stelt het KNMI de data hiervoor beschikbaar, zodat je kunt zien waar de temperaturen de aflopen jaren het meest gunstig waren.

Open data

Het KNMI stelt een open dataset beschikbaar met daarin alle gemeten waarden per meetstation in Nederland. In dit dashboard hebben we de gemiddelde dagtemperaturen ingelezen vanaf januari 2000 tot en met vandaag. Ook kun je data gebruiken over neerslag, windsnelheden, zonneschijnuren, luchtdruk en luchtvochtigheid. Op https://data.knmi.nl/datasets kun je zoeken in de diverse datasets die KNMI beschikbaar stelt.

Import in Power BI 

Als je bepaalt hebt welke gegevens je wilt gebruiken, kun je dit in Power BI inlezen met de web connector. Als URL gebruik je het adres van de API endpoint van het KNMI. Vervolgens leest Power BI de gegevens realtime in vanuit deze API.

Meer databronnen

Dit voorbeeld geeft een goede indruk van de mogelijkheden van open data. Vooral wanneer je deze data kunt combineren met je eigen data. Dat kan nieuwe inzichten geven die anders niet beschikbaar zijn.

Op de website https://data.overheid.nl/ kun je nog meer databronnen vinden. Let er wel op dat je een databron gebruikt die goed bijgehouden wordt, niet alle bronnen zijn even actueel.

Klik op het pijltje blank rechts onderin om het dashboard op volledig scherm te tonen.

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee u in korte tijd een helder inzicht krijgt in uw data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven u een dashboard met daarin de informatie die relevant is en aanzet tot actie. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor uw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *