Microsoft Power BI: 2019 release wave 2

In een nieuwe video heeft Microsoft de “Power BI: 2019 release wave 2” toegelicht. Dat klinkt goed, en dat is het ook. Bekijk in deze video de belangrijkste highlights van de nieuwe functionaliteiten in de afgelopen periode.

Shared and certified datasets

Hiermee is het mogelijk om een dataset te delen binnen je organisatie. Je kunt een dataset de status Promoted of Certified geven, waarmee het voor andere gebruikers mogelijk is om deze data te gebruiken in hun eigen rapport. Ook als dat rapport in een andere werkruimte staat. Weer een mooie stap om ‘data silos’ te voorkomen!

Lineage view

Wanneer je meerdere databronnen gebruikt en ook gegevens uit een andere dataset gebruikt, wordt het ook belangrijker om te zien wat de onderlinge afhankelijkheden zijn. Met de data lineage view wordt dat mogelijk. Je kunt in een diagram weergave zien waar je data vandaan komt. In dataflows is dat al beschikbaar, voor de gewone datasets staat dit gepland voor oktober 2019.

Nieuwe look Power BI Service

En natuurlijk was er afgelopen maand de nieuwe frissere look voor de Power BI Service. Naast de nieuwe look zijn er ook mogelijkheden toegevoegd om te zien wie de eigenaar is van een dataset en wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt.

Trend: samenwerken en data delen!

De trend in al deze updates is overduidelijk het samenwerken. In plaats van dat iedere gebruiker zelf een dataset maakt en daar rapporten op maakt, kun je nu het beheer van een dataset en het gebruik van een dataset van elkaar scheiden. Dat voorkomt dubbele data in verschillende datasets. En het verhoogt de kwaliteit van de datasets en daarmee de kwaliteit van de rapporten. Mooie ontwikkelingen waar iedere Power BI Consultant blij van wordt!

 

 

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee je in korte tijd een helder inzicht krijgt in je data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven je een dashboard met daarin de informatie die relevant is en aanzet tot actie. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor jouw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *