Taken automatiseren met Flow

Het Microsoft Power Platform bestaat uit Power BI, PowerApps en Flow. Dit keer een blog over hoe je repeterende taken kunt automatiseren met Flow. De uitkomst laten we zien in een Power BI rapport.

Wat is Flow?

In Microsoft Flow kun je zelf een eigen flow creëren. Een flow bestaat uit een trigger (een gebeurtenis die afgevangen wordt) en een actie (een actie die uitgevoerd moet worden). Je regelt zelf in een flow welke applicatie een trigger geeft en in welke applicatie er vervolgens een actie uitgevoerd moet worden. 

Een paar vooorbeelden:

  • Als er in Outlook een email binnenkomt met een bepaalde tekst in het onderwerp, maak dan een taak aan in mijn CRM pakket;
  • Als een specifiek bestand wordt gewijzigd op OneDrive, update dan mijn rapport in Power BI;
  • Als er een nieuwe aanmelding binnenkomt op MailChimp, plaats dan een bericht op Microsoft Teams.

Een flink aantal applicaties zijn standaard al aanwezig in Flow, maar je kunt ook je eigen applicatie toevoegen met behulp van HTTP requests.

Een flow aanmaken

In dit voorbeeld heb ik een flow aangemaakt, die een regel toevoegt aan een Excel-sheet op OneDrive, zodra er op Twitter een tweet in het Nederlands wordt geplaatst met daarin de hashtag #PowerBI. Dit ziet er zo uit:

blank

Deze flow houdt zelf in de gaten als er door iemand een tweet wordt geplaatst, vervolgens wordt de tabel in Excel uitgebreid met een nieuwe regel met de inhoud van deze tweet.

Resultaat tonen in Power BI

De volgende stap is een rapport in Power BI die alle tweets uit dit Excel-bestand laat zien. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte van alle Nederlandse activeiten op het gebied van Power BI.

 

Klik op het pijltje blank rechts onderin om het dashboard op volledig scherm te tonen.

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee u in korte tijd een helder inzicht krijgt in uw data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven u een dashboard met daarin de informatie die relevant is en aanzet tot actie. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor uw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *