Heatmaps in Power BI

In rapportages en dashboards is het belangrijk dat je de informatie eenvoudig kunt interpreteren. De tijd van ellenlange rapportages met een enorme cijferbrij ligt intussen wel achter ons. Maar alleen grafieken kan de cijferpuristen onder ons weer tekort doen. Met name financials zijn toch ook wel geïnteresseerd in de cijfertjes achter de grafieken. Met een heatmap kun je deze combinatie maken.

Tabel

Hieronder een voorbeeldje hoe een rapportage er vroeger vaak uit zag. Een tabel, veel cijfers, weinig opmaak. Om de cijfers te begrijpen moest je echt gaan lezen.

blank

Heatmap

Hieronder een voorbeeldje van dezelfde tabel, maar dan gepresenteerd als heatmap. Door van een tabel een heatmap te maken, maak je het voor de gebruiker eenvoudig om de cijfers snel te interpreteren.

blank

Power BI

In Power BI kun je heel gemakkelijk van een tabel een heatmap maken, door voorwaardelijke opmaak toe te passen. Je kunt de achtergrond een kleur geven (zoals in dit voorbeeld), of databalken in de cellen tonen. Ook kun je de tekst een kleur geven, bijvoorbeeld om negatieve cijfers in het rood te tonen. Heel gemakkelijk om toe te passen en zeker effectief!

blank

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee u in korte tijd een helder inzicht krijgt in uw data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven u een dashboard met daarin de informatie die relevant is en aanzet tot actie. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor uw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *