De kracht van visualisatie

Dit keer een leuk voorbeeldje wat de kracht laat zien van datavisualisatie. Veel rapportages van ondernemingen worden getoond als tabellen met cijfers. Als lezer moet je de cijfers bestuderen om ze te kunnen interpreteren. Door de data te visualiseren zie je in één oogopslag de trend en vergelijking van de cijfers. Dat is de kracht van visualisatie.

Tabellen

In deze blog hebben we de huizenprijzen van 1995 tot en met 2018 via de API opgehaald van het CBS. Deze data is gratis beschikbaar en kan live in Power BI worden ingelezen.

Op de website van het CBS worden deze cijfers standaard in een tabel getoond. Om ze te begrijpen, moet je de cijfers lezen.

blank

Visualiseren

Door de data via de API in Power BI in te lezen, heb je zelf de keuze hoe je ze presenteert. Dat geeft je mogelijkheden om de data op zo’n manier te tonen dat je ze in één oogopslag kunt interpreteren. Daarnaast kun je gebruik maken van de interactiviteit van Power BI door te klikken op een specifieke gemeente. Probeer het zelf maar uit!

Klik op het pijltje blank rechts onderin om het dashboard op volledig scherm te tonen.

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee u in korte tijd een helder inzicht krijgt in uw data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven u een dashboard met daarin de informatie die relevant is en aanzet tot actie. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor uw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *