Hoe gebruik je Power BI in Microsoft Teams?

In korte tijd is Microsoft Teams uitgegroeid tot een veel gebruikt online communicatieplatform. Er worden teams ingericht voor afdelingen, organisaties en ook daarbuiten. Was het een half jaar geleden nog onwennig om een online meeting voor te stellen, nu is dat heel normaal. Steeds meer mensen werken niet meer samen via e-mail maar gebruiken daarvoor Teams. Bestanden worden veilig gedeeld in een team, onveilige e-mails zijn verleden tijd.

Informatie delen en samenwerken

De kracht van Teams is een online platform waarop je met elkaar samenwerkt en informatie deelt. Hoe mooi zou het zijn om daar ook je Power BI dashboards te kunnen delen. Zodat je vervolgens online in Teams kunt de uitkomsten kunt bespreken en gezamenlijk actie kunt ondernemen. Het goede nieuws is: dat kan!

Hieronder laten we een aantal mogelijkheden zie hoe je Power BI kunt integreren in Microsoft Teams.

Power BI dashboard als tab in een team

De mogelijkheid om een Power BI dashboard te tonen in een team is al een tijdje beschikbaar. Daarmee kun je een Power BI rapport beschikbaar stellen als tabblad in een team. Hiermee deel je één specifiek rapport, dat staat in een Power BI werkruimte of een Power BI app. Zo deel je specifieke informatie met een specifieke doelgroep. Uiteraard biedt Teams de mogelijkheid om een chatgesprek te voeren over de inhoud van het dashboard.

blank

Power BI Service als app in Teams

Nieuw is de mogelijkheid om de volledige online Power BI Service beschikbaar te hebben als app in Teams. Alle mogelijkheden die je online hebt in Power BI (zoals het toevoegen van comments), zijn hiermee ook beschikbaar binnen Teams. Je hoeft dit niet meer in de browser te starten, maar kunt Power BI direct vanuit Teams openen.

blank

Vanuit Power BI een chat starten in een team

In een online Power BI dashboard (bekeken in de browser of in de Teams app) heb je de knop ‘Chat in Teams’, waarmee je vanuit Power BI een nieuw chatgesprek kunt starten. In het teams gesprek wordt een link naar het dashboard opgenomen, zodat andere gebruikers meteen kunnen doorklikken naar het dashboard waar je over wilt praten. Het dashboard wordt dan geopend in de Power BI app van Teams.

blank

Het chatgesprek kun je ook starten vanuit een specifieke grafiek in het dashboard. Klik op de knop […] en kies dan ‘Chat in Teams’. Als een andere gebruiker op deze link klikt, dan wordt in het dashboard deze grafiek uitgelicht, zodat iedereen meteen weet waar je het over hebt.

blank

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *