Handige toolkit voor Power BI

Als je regelmatig bezig bent met het maken van Power BI dashboards dan zal je dit waarschijnlijk wel herkennen. Je hebt verschillende aanpassingen gemaakt in het dashboard, maar het werkt anders uit dan je zou willen. Je wilt terug naar de vorige versie.

Met OneDrive kun je dan gemakkelijk teruggaan naar een vorige versie van het dashboard. Of je hebt zelf meerdere kopieën opgeslagen met een versienummer. Maar ja, dan de vraag: wat heb je allemaal nog meer gewijzigd in de laatste versie van het Power BI rapport? Die ene aanpassing wil je terugdraaien, maar de andere aanpassingen in het datamodel wil je wel graag behouden.

Power BI ALM Toolkit

Met de ALM Toolkit voor Power BI kun je het datamodel van 2 verschillende PBIX-bestanden vergelijken. De tool laat je de verschillen zien, waarna je die eenvoudig weer kunt overnemen in je huidige versie van het dashboard. We leggen je hier uit hoe je dit doet.

 1. Open beide versies van de dashboards in Power BI.
 2. Start de ALM Toolkit, selecteer versie 2 (de versie met de foutieve aanpassingen) bij Source en versie 1 (de laatste correcte versie) bij Target, klik op OK.
  blank
 3. ALM Toolkit toont de verschillen tussen beide versies. Per verschil kun je aangeven wat je hier mee wilt doen: create, update, delete of skip.
  blank
 4. Klik op de knop ‘Validate Selection’ om de geselecteerde regels te controleren.
 5. Klik op de knop ‘Update’, de geselecteerde wijzigingen worden nu in versie 1 doorgevoerd.
  blank

De ALM Toolkit kijkt naar de wijzigingen in het datamodel (dus verschillen in de tabellen en velden) en de verschillen in DAX-formules. De verschillen in de visualisaties worden niet getoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *