Power Automate in Power BI (2)

In de april 2021 update van Power BI Desktop is een hele handige visual toegevoegd, waarmee je vanuit een Power BI rapport direct een Power Automate flow kunt starten. Dit maakt het mogelijk om acties te starten, rechtstreeks vanuit Power BI. 

E-mail met geselecteerde gegevens sturen

In het vorige artikel hebben je we laten zien hoe je een actie kunt starten vanuit een Power BI rapport, in dit artikel gaan we nog een stap verder. We starten niet alleen een actie, maar gebruiken daarin ook de geselecteerde gegevens uit het rapport.

Met een flow in Power Automate kun je eenvoudig een e-mail sturen, waarin je zelf dynamisch de tekst kunt samenstellen. Dat gaan we gebruiken om een e-mail op te stellen, met daarin de gegevens die in het Power BI rapport geselecteerd zijn.

blank

Aan de Power Automate visual hebben een aantal measures gekoppeld. Deze measures hebben als waarde de geselecteerde datum, de omzet op die datum en de geselecteerde emailadressen. De Power Automate button stuurt deze data mee naar de flow, zodat je de data daar kunt gebruiken.

blank

De ‘Apply to each’ stap itereert over alle geselecteerde emailadressen en stuurt naar elk geselecteerde adres een e-mail waarin de omzet van de geselecteerde datum wordt vermeld. Voor de datum gebruiken we de formatDateTime functie om de datum op te maken in een leesbaar dd-mm-jjjj formaat.

blank

Meer weten?

Met Power BI maak je in korte tijd fraaie dashboards en rapportages. Vanuit Davista helpen we je daar graag mee op weg. Voor diverse softwarepakketten bieden we connectors aan, zodat je jouw data in Power BI kunt gebruiken. Voor een snelle start kun je aan de slag met een standaard dashboard of met één van de templates. Natuurlijk kunnen we je ook helpen met een dashboard op maat, of we geven je een training zodat je zelf jouw dashboards kunt maken.

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor jouw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *