Power Automate in Power BI (3)

In de april 2021 update van Power BI Desktop is een hele handige visual toegevoegd, waarmee je vanuit een Power BI rapport direct een Power Automate flow kunt starten. Dit maakt het mogelijk om acties te starten, rechtstreeks vanuit Power BI. 

Geselecteerde regels exporteren naar Excel

In de vorige artikelen hebben we je laten zien hoe je een actie kunt starten vanuit een Power BI rapport en daarin de gegevens uit het rapport gebruikt. In dit artikel laten we je zien hoe je in het rapport een aantal regels selecteert en alleen deze geselecteerde regels exporteert naar een Excelbestand.

We hebben een tabel met gegevens, met eronder een Power Automate button. De kolommen uit de tabel (datum, omschrijving en bedrag) zijn ook gekoppeld aan de Power Automate button.

blank

Aan de button is een flow gekoppeld die de regels exporteert naar een Excelbestand op OneDrive. Omdat in de tabel een aantal regels geselecteerd zijn, worden ook alleen deze geselecteerde regels doorgegeven aan de flow. 

blank

De flow itereert over de doorgegeven regels en exporteert ze één-voor-één naar de tabel in het Excelbestand. In dit voorbeeld gebruiken we een Excelbestand, maar op dezelfde manier kun je records in je database toevoegen of bijwerken. Of je Sharepoint list, je Teams kanaal, je CRM of wat-dan-ook bijwerken.

blank

Meer weten?

Met Power BI maak je in korte tijd fraaie dashboards en rapportages. Vanuit Davista helpen we je daar graag mee op weg. Voor diverse softwarepakketten bieden we connectors aan, zodat je jouw data in Power BI kunt gebruiken. Voor een snelle start kun je aan de slag met een standaard dashboard of met één van de templates. Natuurlijk kunnen we je ook helpen met een dashboard op maat, of we geven je een training zodat je zelf jouw dashboards kunt maken.

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor jouw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *