Power BI presenteren op een monitor

Tot en met eind 2023 bestond de Power BI app, waarmee je een dashboard in ‘Kiosk mode’ kon presenteren. De pagina’s van een dashboard werden dan in een oneindige loop afwisselend getoond. Een handige oplossing om een Power BI dashboard onbeheerd op een monitor te kunnen presenteren.

Deze Power BI app wordt sinds eind 2023 niet meer ondersteund en eigenlijk was er nog geen goede vervangende oplossing. Tot nu!

Het is nu mogelijk om met behulp van de PowerPoint add-in hetzelfde te bereiken. Je kon al een tijdje live Power BI objecten in een PowerPoint presentatie opnemen. Maar vanaf is het ook mogelijk om daarbij in te stellen dat de data in die diavoorstelling automatisch vernieuwd moet worden.

blank

Voeg in PowerPoint een Power BI object in op de gebruikelijke manier. Daarna klik je rechts onderin op Invoegopties > Instellingen voor diavoorstelling. Daar stel je in hoe vaak je de diavoorstelling automatisch wilt vernieuwen. Dat is alles!

Meer informatie kun je lezen op Supporting continuous Slide Shows in Power BI Storytelling add-in | Microsoft Power BI Blog | Microsoft Power BI

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *