Wat als… ik in 2017 Bitcoins had?

De Bitcoin is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. En begrijpelijk, want de koers is in 2017 opgelopen van € 750 op 11 januari tot maar liefst € 16.376 op 16 december. Een rendement van meer dan 2000% als je op het juiste moment was ingestapt en uitgestapt. Genoeg reden voor een analyse!

Koersverloop 2017

In dit dashboard zie je aan de linkerkant de koersen van de Bitcoin. Ter vergelijking hebben we vanaf 1 oktober 2017 de belangstelling voor Bitcoin, gebaseerd op Google Trends, er naast gezet. Door de periode aan te passen zie je de laagste en de hoogste koers in deze periode en het maximaal haalbare rendement in die periode. We rekenen met de slotkoersen per dag en gaan uit van een buy-and-hold strategie.

Als je de toggle-button ‘Historie’ omzet naar ‘Bubble’ dan zie je de klassieke grafiek van een bubble. Die vertoont veel overeenkomsten met de koersontwikkeling van de Bitcoin. Als we de bubble-theorie moeten geloven dan betekent dat binnenkort een flinke koersdaling van de Bitcoin. We wachten het af!

Wat als…

Het is natuurlijk leuk om te weten: wat als ik in 2017 Bitcoins had gekocht? Aan de rechterkant van het dashboard kun je daar mee rekenen. Okee, het is mosterd na de maaltijd, maar toch best leuk om te bekijken. Vul in op welke datum je voor welk bedrag bitcoins gekocht zou hebben en we laten je het rendement zien.

Of dit in 2018 weer zo’n mooi rendement zal opleveren? Tja, rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst…

Klik op het pijltje blank rechts onderin om het dashboard op volledig scherm te tonen.

Meer weten?

Davista zorgt ervoor dat uw data wordt omgezet in actiegerichte dashboards die gebruikt worden als stuurmiddel. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Power BI of wil je weten hoe je dit kunt toepassen in je eigen organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *