Je eigen LinkedIn-dashboard in Power BI

In dit artikel kun je zelf aan de slag met Power BI om je eigen LinkedIn-connecties te analyseren. Gewoon omdat het leuk is. We leggen stap-voor-stap uit wat je moet doen om het dashboard te vullen met je eigen gegevens.

Stap 1: Power BI Desktop downloaden en installeren

Klik hier om Power BI Desktop te downloaden. Kies bij voorkeur voor de 64-bits versie (PBIDesktop_x64.msi) en installeer dit.

Stap 2: Het LinkedIn Dashboard downloaden

Klik hier om het LinkedIn Dashboard als zip-bestand te downloaden. Open het zip-bestand en kopieer het bestand ‘LinkedIn Dashboard.pbit’ naar de map C:\Davista (let op: je moet deze map zelf aanmaken, dit voorbeeld werkt alleen als je het bestand in deze map plaatst!)

Stap 3: Je LinkedIn-connecties downloaden

Het downloaden van je LinkedIn-connecties gaat als volgt:

  • Ga naar LinkedIn en klik bovenaan op het pictogram ‘Ik’;
  • Klik op ‘Instellingen en privacy’;
  • Kies bovenaan voor het tabblad ‘Privacy’;
  • Scroll naar beneden en klik op ‘Uw gegevens downloaden’;
  • Selecteer de optie ‘Kiezen’ en zet het vinkje bij ‘Connecties’ aan
  • Klik op de knop ‘Archief aanvragen’ en bevestiging dit met je wachtwoord.

Je ontvangt na een paar minuten een email van LinkedIn met daarin een downloadlink om je contacten te downloaden. Klik in de pagina die je krijgt op de knop ‘Archief downloaden’. Er wordt nu een zip-bestand gedownload, open dit zip-bestand en kopieer het bestand ‘Connections.csv’ naar de map C:\Davista

Stap 4: Het LinkedIn Dashboard openen

Ga naar de map C:\Davista en dubbelklik op het bestand ‘LinkedIn Dashboard.pbit’, dit wordt nu geopend in Power BI Desktop. (De eerste keer dat je Power BI opent krijg je de vraag of je je wilt aanmelden. Dat kun je indien gewenst overslaan, ook dan werkt Power BI Desktop gewoon.) Power BI Desktop zal nu zelf je data inladen en het LinkedIn Dashboard vullen met je eigen contacten.

Veel plezier met je eigen LinkedIn Dashboard! En laat hieronder ook even een reactie achter, we vinden het leuk om van je te horen!

blank

 

Meer weten?

Davista creëert oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee je in korte tijd een helder inzicht krijgt in je data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven je een dashboard met daarin alleen de informatie die relevant is. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor jouw onderneming kunnen laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *