Klimaatverandering, zin of onzin?

De één zegt dat het klimaat verandert door opwarming van de aarde, de ander zegt dat het onzin is en dat er altijd al warmere en koudere decennia zijn geweest. Het KNMI heeft een open data set, waarmee je de temperatuur en neerslag kunt bekijken vanaf 1951 tot en met heden. Tijd om de data te laten spreken!

Stijgende trends

Als we het verloop van de jaarlijkse hoeveelheid neerslag bekijken, dan zien we daar een stijging in de trend. De trendlijn lag in 1951 op 775mm per jaar, nu ligt de trendlijn op 875mm per jaar. In een periode van 66 jaar een stijging van 100mm neerslag per jaar.

Bij de temperatuur zien we ook een hele duidelijke stijging. In 1951 lag de trend op gemiddeld iets onder de 9 graden, in 2017 ligt de trend op bijna 11 graden. Een stijging van 2 graden in 66 jaar.

Conclusie

Dus, verandert het klimaat in Nederland? De data spreekt voor zich!

Klik op het pijltje blank rechts onderin om het dashboard op volledig scherm te tonen.

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee u in korte tijd een helder inzicht krijgt in uw data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven u een dashboard met daarin alleen de informatie die relevant is. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor uw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *