Power BI Connector voor Exact Online

Davista lanceert met trots de Power BI Connector voor Exact Online! Hiermee is het mogelijk om zelf op een eenvoudige en veilige manier de gegevens uit Exact Online in te lezen in Power BI.

Inzicht creëren

Met de connector kun je zelf je eigen dashboards maken die precies die inzichten geven die je nodig hebt. Je bent zo niet langer beperkt tot alleen de standaard dashboards die Exact Online meelevert, maar je kunt alle aanwezige data visualiseren op de manier die bij jouw onderneming past.

Data combineren

Een ander voordeel is dat je data uit verschillende bronnen nu kunt combineren. Bijvoorbeeld de CRM-gegevens uit Exact Online gecombineerd met de gegevens van Google Analytics. Of de financiële gegevens uit Exact Online gecombineerd met de statistieken uit de webshop. Of een geconsolideerde resultatenrekening met cijfers uit Exact Online gecombineerd met cijfers uit een ander boekhoudpakket. Of… het voorbeeld wat je nu zelf bedenkt.

Informatie delen

Je kunt een Power BI dashboard eenvoudig delen met collega’s. Zo kun je de verkoopcijfers van een afdeling in een dashboard zetten, samen met de kosten geboekt op de kostenplaats van die afdeling. Je bepaalt zelf wie welke gegevens kan zien, zonder iedereen toegang te hoeven geven tot Exact Online. Door meerdere databronnen te combineren in één Power BI dashboard geef je elke afdeling en medewerker de juiste hulpmiddelen om gericht actie te kunnen ondernemen!

 

De combinatie van Exact Online en Power BI geeft je veel meer vrijheid. Wil je de vrijheid zelf ervaren? Bekijk de online demo of neem contact met ons op!

5 reacties

 1. Beste,

  Wat een fantastische oplossing!

  Toch ben ik erg benieuwd hoe deze connector omgaat met de 2-factor authenticatie van Exact Online. En hoe is de connectie geregeld met betrekking tot de toegang tot verschillende administraties van klanten?

  Sander

  • Arie van Klompenburg

   Beste Sander,

   Je maakt vanuit Power BI een verbinding met een administratie in Exact Online. Op dat moment vraagt Exact Online om de gebruikersnaam en wachtwoord. In het volgende scherm wordt om de verificatie-code gevraagd. De 2-factor authenticatie is dus onderdeel van de inlogprocedure zoals je dat ook in Exact Online zelf gewend bent.

   Het is mogelijk om gegevens van meerdere administraties in te lezen, je maakt dan gewoon meerdere connecties vanuit Power BI. In het datamodel van Power BI kun je aanvullende zaken regelen zoals gebruikersrollen en toegangsbeveiliging.

   Groet,
   Arie van Klompenburg

 2. Dag Arie,

  Hoe kan ik deze koppeling gaan gebruiken? Ik kan daar niets over vinden op jullie website… 🙂

  Groet,
  Jarno Visser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.