Update Power BI Maart 2018

Het is de tweede week van de maand, dus is er weer een nieuwe versie van Power BI Desktop beschikbaar. Zoals elke maand weer heerlijk om te ontdekken wat Microsoft heeft toegevoegd om deze mooie tool! Deze maand lichten we de eigen tooltip verder toe.

Eigen tooltip

Het is nu mogelijk om je eigen tooltip te maken. Wanneer je met de muis over een grafiek heen gaat, dan verschijnt er een tooltip met daarin de details van het betreffende gegevenspunt. Tot nu toe was dat altijd een standaard zwarte blokje met daarin de tekst.

blank

Vanaf de Maart 2018 versie is het mogelijk om de tooltip helemaal zelf op te maken. Je kunt dit eenvoudigweg doen door een extra pagina in je report te maken, die je instelt als tooltip. In de grafiek kies je welke tooltip je wilt tonen.

blank

Zo kun je veel meer informatie tonen vanuit één grafiek van het dashboard. Dat betekent minder verschillende tabbladen in een rapport en daarmee een beknopter en meer overzichtelijk dashboard. Een nog meer informatie beschikbaar, direct onder de knop!

Kijk voor de volledige beschrijving van alle toevoegingen op de Power BI website.

Meer weten?

We creëren oplossingen met behulp van Microsoft Power BI. Een toegankelijke tool waarmee u in korte tijd een helder inzicht krijgt in uw data. Power BI kan gekoppeld worden met vrijwel alle (offline en online) software en ook met diverse externe open databronnen. We geven u een dashboard met daarin alleen de informatie die relevant is. Dat geeft rust, richting en een beter rendement!

Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvende kennismaking, zodat we de meerwaarde voor uw onderneming kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *